Norgesfinalen 2019

Norgesfinalen 2019


Norgesfinalen i Rytmisk Gymnastikk for junior og senior ble i år arrangert av Holmestrand Idrettsforening i samarbeid med Norges Gymnastikk- og Turnforbund, og gikk av stabelen 31.mai til 2.juni. Norgesfinalen arrangeres hvert år for nasjonale klasser divisjon A og B, internasjonale 2-kamp/3-kamp og nasjonal klasse tropp. For å kunne stille i de individuelle klassene må gymnastene være kvalifisert blant de 10 beste i sin klasse for å kunne delta. På bakgrunn av flotte prestasjoner kunne Tvedestrand Turn i år stille med hele to gymnaster ranket som en av de ti beste i hver sin individuelle klasse. I tillegg stilte Turngruppa også opp med to tropper.


Først ute av våre gymnaster var troppene Tvedestrand 1 og Tvedestrand 2. Tvedestrand 2 gjennomførte to fine kjøringer av sitt troppsprogram viste seg som flotte representanter for turngruppa. Tvedestrand 1 gjennomførte to sterke kjøringer uten vesentlige feil noe som førte til førsteplass og gull i troppskonkurransen!

Tvedestrand 1 øverst på pallen.

Marthe Brochmann, Frida Rødland Furseth, Tuva Dalen Aarstad, Karoline Abrahamsen Johansen, trener Katarzyna Żołnowska og trener Maria Heidenberg Lund.

Fine Tvedestrandsjenter med pokal og velfortjente medaljer.

Marthe med trenerne Katarzyna og Maria

I senior Nasjonal klasse divisjon B var Marthe Brochmann (16 år) kvalifisert og gjennomførte tre gode program. Til tross for enkelte feil og litt skuffelse på egne vegne ble hun belønnet med en fin delt 5.plass.

I junior nasjonal klasse divisjon B var Karoline Abrahamsen Johansen (15 år) kvalifisert etter mange sterke resultater tidligere denne sesongen. Hun leverte knallsterkt i sine tre individuelle programmer og ble belønnet med en velfortjent førsteplass og gull i denne klassen!

Karoline Abrahamsen Johansen, på toppen av pallen og best i Rytmisk Gymnastikk junior nasjonal klasse divisjon B i Norge 2019!

Karoline Abrahamsen Johansen – en fantastisk fin jente og flott representant for Tvedestrand Turngruppe.
Tvedestrand Turngruppe ble stiftet i 1858 og har en lang historie og tilbyr i dag barn og unge i Tvedestrand og Omegn aktiviteter innen turn, parkour, frerunning og rytmisk gymnastikk. Rytmisk Gymnastikk miljøet i Tvedestrand har ikke vært aktivt i mer enn snaut 10 år, men utmerker seg allerede i turnmiljøet. Turngruppa har høy aktivitet takket være stor innsats fra gymnaster, foresatte, trenere og frivillige. Mye av aktiviteten i gruppa foregår ved hjelp av dugnadsinnsats, og det er derfor ekstra gledelig at våre gymnaster presterer så bra på nasjonalt nivå.Styret i Tvedestrand Turn er ikke bare stolte av gymnastenes prestasjoner i konkurransesammenheng, men også av alle de flotte barn og unge som er i aktivitet i gruppa vår gjennom hele sesongen.


Med hilsen

Styret i Tvedestrand Turngruppe