Landsfinalen 2019 i Rytmisk Gymnastikk

Landsfinalen 2019 og rekruttkonkurranse i Rytmisk Gymnastikk

Stavanger 15. -17.november 


Fredag 15.november dro en fin gjeng RG gymnaster fra Tvedestrand Turngruppe til Stavanger for å konkurrere . Straen GTF arrangerer Landsfinale og åpen rekrutttkonkurranse og  jentene fra Tvedestrand og deres trenere Katarzyna Żołnowska og Hanne Myrvin Olsen er med.


Landsfinalen er en lagkonkurranse der 5 lag fra hele Norge deltok. Jentene fra Tvedestrand deltok på laget til region Sør der de konkurrerte sammen med gymnaster fra Mandal og Holmestrand. Lag Sør deltok i Landsfinalens nasjonale klasse.


Fredag formiddag stilte jentene opp på Vegårshei togstasjon. Etter noen timer på toget venter en spennende konkurransen for rekruttene fredag kveld. 

Jentene er klare for avgang fra Vegårshei stasjon.

Rekruttjentene Marte, Stine , Olene og Celine

Senior Marthe, junior Karoline og senior Tuva.

Fredag ettermiddag var det rekruttene sin tur til å delta i åpen rekruttkonkurranse. 

Stine, Celine, Olene og Marthe.

Stine kjørte to flotte program med fritstående som sitt beste, og selv om hun hadde glipp i ball satt alle trillinger og hun beholdt roen gjennom hele kjøringen.


Celine kjørte best av tvedestrand jentene i fritstående med en ren og pen gjennomkjøring med smil og sjarme.


Olene kjørte to rene program og tok 3 plass i ball med hele 11.475 poeng.

Marthe kjørte best i fritstående hadde en liten glipp i ball, men brukte hele kroppen og hadde god artisteri.

Alt i alt hadde jentene flotte kjøringer bra konkerranse trening for jentene. Bra jobba!!

Lørdag var første konkurransedag i Landsfinalen 2019. Fra Tvedestrand var det Karoline Abrahamsen Johansen og Marthe Brochmann som hadde kvalifisert seg til å delta på laget til region Sør.

Fine jenter på laget til region Sør!

Etter første konkurransedag endte Karoline på en flott 4.plass i junior nasjonal klasse divisjon B med poengsummene 11.025 og 10.775. Marthe token fin 10.plass i senior nasjonl klasse divisjon B med poengsummene 10.100 og 10.250 . Både Karoline og Marthe kvalifiserte seg videre og skal derfor delta på siste konkurransedag. Marthe kvalifiserte seg til semifinalen der hun skal kjøre ringprogrammet sitt. Dersom region Sør kvalifiserer seg tiI finalen skal Marthe kjøre ballprogrammet og Karoline kjører ringprogrammet sitt.


Våre rekrutter Celine og Olene kvalifiserte seg også videre til bade semifinale og en ev finale og skal kjøre frittstående og ball. Vi gleder oss masse til i morgen og jentene er klare!

Søndag var semi- og finaledagen og laget til region Sør var klare for nye kjøringer.


I semifinalen kjørte som sagt Marthe som en av representantene fra lag Sør. Marthe kjørte sitt ringprogram, og hadde en solid kjøring med en liten miss. For denne kjøringen fikk hun poengsummen 10.225.


På lag Sør i semifinalen hadde vi også Olene og Celine. Olene kjørte sitt ballprogram rent og fint og fikk poengsummen 11.550. Celine kjørte frittstående og fullførte dette med glans og fikk 11.975. Med gode karakterer og flotte kjøringer hos alle på laget, kom region Sør videre til finalen i alle klassene.


Så var det duket for selve finalen!


I junior klassen var det Karoline fra tvedestrand og Helene fra Holmestrand som representerte laget. Karoline kjørte sitt ringprogram uten miss og fikk sin nye rekord poengsum med 13.100! Samlet sett førte dermed innsatsen til juniorene på lag Sør inn på en fantastisk 1.plass! Lag Sør på toppen av pallen i juniorklassen.

I seniorklassen var det Marthe fra Tvedetrand og Kaja fra Holmestrand som representerte laget.Marthe kjørte sitt ball program uten miss og fikk også sin nye rekord poengsum 12.000! Samlet sett gjorde innsatsen til lag Sør sine seniorjenter til at de endte på en flott 3.plass! 

Lag Sør sine fine juniorjenter!

I rekruttklassen var det Celine og Olene som representerte laget. Celine hadde en god kjøring av  sitt ballprogram og fikk med dette enda en god konkurranseerfaring.


Olene kjørte sitt frittstående program og fikk sin nye rekord poengsum med 13.650!


Takket være lag Sør sin flotte innsats i finalen, endte laget til slutt opp på en flott tredjeplass! 

Dette har vært en inholdsrik og fantastisk fin helg! Gymnaster, trenere og støtteapparatet er kjempefornøyde med helga og vi alle syntes dette var en kjempe gøy opplevelse med god konkurranse trening og nye erfaringer. Nye vennskap og gode minner er laget.


Takk for en vellykket helg!P.S. Vi i styret ønsker å rette en liten og spesiell takk til Tuva som fungerte som støtteapparat og utegående reporter under arrangementet. Du er super og en viktig del av det fantastisk fine RGmiljøet vi har i Tvedestrand.