Tvedestrand Cup 1.mars 2020

Tvedestrand Cup 1.mars 2020


Søndag 1.mars arrangerte Tvedestrand Turngruppe igjen Tvedestrand Cup i Lyngmyrhallen. Tvedestrand Cup er en uformell oppvisningskonkurrranse der RG gymnaster fra hele kretsen kan få prøve seg på gulvet foran et eget "dommerpanel". Gymnastene vil ikke få poeng av dommerne, med de får dommerpanelets fulle oppmerksomhet under hver kjøring i en høytidelig konkurransestemning.


Denne gangen fikk vi også gjester fra Mandal, Kristiansand og Grimstad og vi håper både gjestene, egne gymnaster og publikum hadde en fin dag i Lyngmyrhallen sammen med oss!


Defilering. Alle gymnastene står klare. Vi er spesielt glade for at gjestene fra Mandal, Kristiansand og Grimstad tok turen til Tvedestrand til tross for det dårlig føret.

Først på programmet sto duoen Abrahamsen/Brochmann fra Tvedestrand. De er seniorer og hadde forøvrig urfremføring av duoprogrammet sitt denne søndagen.

Neste pulje på programmet var senior nasjonal klasse. I denne klassen stilte 4 gymnaster. Alle fra Tvedestrand.


Tvedestrand Cup er som sagt en oppvisningskonkurranse der ingen av gymnastene blir dømt poengmessig av dommere. Denne oppvisningskonkurransen er ment som en fin anledning til å kjenne på den litt høytidelige stemningen som råder i en reell konkurranse i RG både for gymnaster, trenere og publikum.


Tvedestrand Turngruppe har drevet med rytmisk gymnastikk i 10 år og har etterhvert opparbeidet seg en del erfaring i å arrangere oppvisninger i rytmisk gymnastikk. For å komme enda litt videre har vi nå tre av våre seniorgymnaster under dommerutdanning slik at vi om ikke lang tid vil få mulighet til å arrangere fullverdige konkurranser i rytmisk gymnastikk også i Agder krets. Så i anledning denne Tvedestrand Cup rigget vi til sekretariat og dommerbord der "dommerstudentene" våre inntok plassene etter at deres kjøringer var unnagjort. Det vil si at for minirekrutt-, rekrutt- og juniorklassene fikk dommerne øve på å studere og "dømme" gymnastene etter fastsatte reglement. Selv om ingen poeng ble lagret og rangert, var dette en flott generalprøve både for styret, sekretariatet og dommerne.

Sekretariatet forsøker å holde orden og oversikt på alt som må til for å holde en konkurranse i gang.

Tuva, Karoline og Marthe. Senior RG gymnaster og for tiden "dommerstudenter"


Dette var en super erfaring for disse jentene, og Tvedestrand Turngruppe er utrolig stolte av hvilke kvaliteter disse jentene innehar. Lykke til videre med eksamen. Vi heier på dere!

Imens dommere og sekretariat gjorde seg klare for resten av oppvisningskonkurransen, var vi så heldige å få se et kjempefint vimpelprogram fra de yngste Mandalsgymnastene.


Et nydelig vimpelinnslag fra Mandal!

minirekrutt 1
minirekrutt 3
minirekrutt 4
minirekrutt 5
minirekrutt 6
minirekrutt 7
minirekrutt 8
minirekrutt 9
minirekrutt 10
minirekrutt 11
minirekrutt 12
minirekrutt 2

Videre i programmet var puljen med minirekrutter. Dette var gymnaster født i 2010-2014 og puljen bestod av hele 29 utøvere.

Etter minrekruttene var det rekrutt nasjonal klasse 11 år. Denne klassen besto denne gangen av 4 gymnaster.

Neste pulje på gulvet var rekrutt nasjonal klasse 12 år, og besto denne gangen av 9 utøvere.

rekrutt 12 1
rekrutt 12 2
rekrutt 12 3
rekrutt 12 4
rekrutt 12 5
rekrutt 12 6
rekrutt 12 7
rekrutt 12 8
rekrutt 12 9

Siste individuelle pulje på gulvet var junior nasjonal. Her har alle gymnastene egne individuelle program med egen musikk. 

junior 23
junior 19
junior 22
junior 18
junior 20
junior 21
junior 13
junior 12
junior 15
junior 14
junior 17
junior 16
junior 7
junior 6
junior 8
junior 9
junior 11
junior 10
junior 4
junior 5
junior 2
junior 3
junior 1

Siste post på kjørelistene var troppsklassene, og her var det tre tropper påmeldt.

Vimpeltropp fra Grimstad

Vimpeltropp fra Mandal

Vimpeltropp fra Tvedestrand

Etter at alle kjøringene var gjennomført var det tid for premieutdeling. Alle gymnastene ble ropt opp på pallen og mottok velfortjent applaus og medalje av edleste sort som takk for super innsats. I tillegg ble det som hør og bør delt ut tre priser; Frøken minstemann, Frøken smil og Frøken Tvedestrand Cup.

Minirekruttene på pallen

Rekrutt klasse 12 år

Seniorklassen


Frk Minstemann

Rekrutt klasse 11 år

Juniorklassen

Frk Smil

Frk Tvedestrand Cup

Tvedestrand Turngruppe vil takke alle som var med på å gjøre dette til et supert arrangement! Vi håper alle har hatt en fin dag sammen med denne flotte gjengen av gymnaster. Vi håper å sees igjen ved en annen anleding om ikke så altfor lenge!